Bønn

Bønn er kommunikasjon med Den allmektige og treenige Gud. Han som kan gjøre mer enn vi har forstand på å be Han om. Jesus var avhengig av denne kommunikasjonen med sin himmelske Far, da Han gikk her på jorda. Han levde i dette intime forholdet med sin Far og gjorde bare det som Far sa Han skulle gjøre. Et eksempel til etterfølgelse.

I Bibelen står der mye om bønn. Jesus sier: 


"Be og du skal få, for at din glede skal bli fullkommen" (Joh 16:24)

"Hvis dere blir i meg og mine ord blir i dere, da be om hva dere vil og dere skal få det" (Joh 15:7)

"Jeg sier dere: Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. 
For den som ber, han får. Den som leter, han finner. Og den som banker på, skal det lukkes opp for" (Luk 11:9-10)I disse versene står det om vedvarende bønn. Det vil si at den som ber og ikke gir seg, han får. Den som leter og ikke gir seg, finner. Den som banker på og ikke gir seg, blir det lukket opp for.

Bruk Guds ord som en oppmuntrer og veileder i ditt bønneliv. 
"Han lønner den som søker Han." (Heb 11:6)


Dette handler ikke om at bønn handler om å overbevise Gud om å gi oss. Nei, Nye Testamentet sier at Gud har gitt oss alt gjennom Sin Sønn Jesus Kristus (Rom 8:31, Ef 1:3). Bønn er ikke tiggebønn, men heller takkebønn. Slik sier Paulus det i Filipperbrevet 4:6: «Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.»

Like fullt er vi avhengig av bønn for å se det Gud vil bli en virkelighet. Bønn er relasjon med Gud, en relasjon der vi stiller oss i posisjon for å ta imot alt det Gud har gitt oss. Bønn handler om å involvere Gud i livene våre, både som enkeltpersoner og som menighet. Det betyr at bønn er avgjørende for at Han skal få plass til å virke det Han har gitt og det Han har lovet. Jakob sier det sånn: «Dere har ikke, fordi dere ikke ber.» (Jak 2:2b). 

Vi lengter etter å se alt Gud vil skje i Froland. Vi lengter etter å se Hans kraft berøre bygda vår. Bønn er avgjørende for at dette skal skje. Uten bønn er vi overgitt til vår egen styrke. Gjennom bønn involverer vi Gud med Hans styrke.

Vi har bønnemøter tirsdag kl 10 og onsdag kl 19.

Du er varmt velkommen til å delta på et eller flere av våre ukentlige bønnemøter!
 

Kontakt oss

Froland Misjonskirke 

Besøksadresse:
Rislandsveien 29
4820 Froland

Postadresse:
Postboks 86
4855 Froland

98 07 03 40

post@frolandmisjonskirke.noPowered by Cornerstone